Čas jahodového pokušení Konečně je tu čas jahodových žní. Po roce si zase můžete utrhnout na zahrádce to voňavé pokušení. Pokud jahody hned nezkonzumujete čerstvé, můžete si z nich udělat nějaký dobrý jahodový moučník.

jahodové receptyJahodové tiramisu
Suroviny: 500g jahod, 500 ml smetany ke šlehání, 2 kelímky pomazánkového másla, 200g moučkového cukru, 6 plátků želatiny, dětské piškoty.
Příprava: Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody, cukr a pomazánkové máslo ušleháme do krému. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Z plátků želatiny vymačkáme vodu, dáme do kastrolku a za stálého míchání ohříváme, než se rozpustí. Poté k želatině přidáme 5 lžic jahodového krému (po každé lžíci vždy dobře promícháme). Vzniklou směs nalijeme do zbylého jahodového krému, promícháme a nakonec přimícháme šlehačku.
Na dno dortové formy poklademe vrstvu piškotů, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu jahod a nalijeme zbytek hmoty. Povrch uhladíme a dáme do druhého dne ztuhnout.

 

Jahodová polévka
Suroviny: 400g jahod, l smetany, l mléka, 70g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový pudingový prášek.
Příprava: V polovině smetany rozmícháme vanilkový pudingový prášek a cukr. Do hrnce nalijeme mléko a zbylou smetanu, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchaný puding. Za stálého mícháním přivedeme k varu a na mírném ohni ještě pár minut povaříme do hladkého krému. Poté necháme vychladnout. Asi 300g jahod rozmixujeme a spolu se žloutky vmícháme do krému.
Před podáváním ozdobíme polévku na talíři zbývajícími jahodami.

 

Jahodové knedlíky
Suroviny: 400g jahod, 500g měkkého tvarohu, 360g hrubé mouky, 2 vejce.
Na ozdobu: 150g moučkového cukru, 50g tvrdého strouhaného tvarohu, 4 lžíce másla.
Příprava: Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z měkkého tvarohu, mouky a vajec vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z něj váleček a ten nakrájíme na plátky. Do každého plátku zabalíme jednu osušenou jahodu a vytvoříme kulatý knedlík. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 8-10 minut.
Podáváme omaštěné rozpuštěným máslem, posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.

 

Jahodová zmrzlina
Suroviny: 500g jahod, 5 dl smetany ke šlehání, 150g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry
Příprava: Smetanu našleháme a smícháme ji s moučkovým a vanilkovým cukrem. Jahody omyjeme, rozmačkáme a smícháme je se šlehačkou. Směsí naplníme misky a dáme do mrazáku.
 

Rády byste se podělily s ostatními současnými nebo budoucími maminkami o různé novinky, zajímavosti, rady a zkušenosti? Napište nám svůj příběh hned teď a my jej zařadíme mezi ostatní články.
Čtěte aktuální články:

Diskuze

Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.


Vložit nový příspěvek

V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky

x
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci

V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny

V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova

Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>

Těhotenská průkazka

Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>

Jak vybrat jméno pro dítě

Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu IV.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu III.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu II.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu I.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Jsou strie Vaší noční můrou?

Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>

Lékařská vyšetření v těhotenství

Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>

Příznaky těhotenství

Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>

Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)

Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>

Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)

Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>

První trimestr (0 - 84. den těhotenství)

První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>

V košíku je
0 produktů za 0 Kc koupit
Tipy ze shopu

nejprodavanejsi

Bonella
FORTE

krém pro prevenci strií
Cena: 172 Kč Hyalgel forte
-

nejprodavanejsi

Mega LECITIN


Cena: 121 Kč
MegaLECITIN
-
Silvita s.r.o. | vytvořila společnost Best One Service s.r.o., autorem obsahu je Best One Service s.r.o. Copyright ©