Čokoládové recepty Čokoláda byla ještě na počátku 20. století považována za lék a prodávala se v lékárnách. Proč neléčit čokoládou i dnes?

Čokoláda je sladké pokušení s blahodárnými účinky:

  • zlepšuje náladu a činnost mozku
  • zvyšuje pozornost
  • zbavuje bolestí hlavy
  • snižuje riziko rakoviny kůže a srdečních onemocnění
  • oddaluje stárnutí
     

Pokud jste dostali chuť na nějakou čokoládovou sladkost, vyzkoušejte jeden z našich receptů.


Pralinky s likérem Baileys

Suroviny: 65 g piškotů, 75 g másla, 100 g hořké čokolády, 20 g mletých mandlí, 30 g kakaového prášku, 4 lžíce likéru Baileys, 3 lžíce cukru moučky.

Příprava: Změklé máslo smícháme v míse s nastrouhanou čokoládou. Přidáme 10 dkg kakaového prášku, likér, umleté mandle a rozdrobené piškoty (rozdrobíme válečkem) a pomocí elektrického šlehače ušleháme do hladké hmoty. Vzniklou hmotu necháme v ledničce ztuhnout. Po ztuhnutí z hmoty tvarujeme malé kuličky. Jednu polovinu kuličky obalíme v cukru a druhou polovinu ve zbývajícím kakau. Hotové pralinky uchovávejte v chladu.

Čokoládový koláč s višněmi

Suroviny: 500 g višní, 125 g změklého másla, 150 g loupaných mandlí, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru, 5 vajec, 100 g hořké čokolády, špetka soli, hrubá mouka na vysypání, máslo na vymazání, moučkový cukr na ozdobu.

Příprava: Višně omyjeme a vypeckujeme. Koláčovou formu (průměr 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mandle nasekáme najemno a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a soli vyšleháme tuhý sní. Z másla, cukru a vanilkového cukru vyšleháme krém a postupně do něj zašleháváme žloutky. Poté do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu, sníh a nasekané mandle. Hotové těsto dáme do formy a pokryjeme ho višněmi. Pečeme předehřáté troubě při 1800 asi hodinu a deset minut. Po upečení necháme koláč chvíli vychladnout, poté opatrně rozepneme formu a necháme ještě dochladnout na mřížce. Posypme moučkovým cukrem a podáváme.

 

Čokoládová pěna

Suroviny: 200 g kvalitní čokolády (nejlépe s vysokým podílem kakaové hmoty), 50 g cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce brandy, bílky ze 3 vajec.

Příprava: 150 g čokolády rozlámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte brandy. Zbytek čokolády nastrouhejte. V míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh, přidejte polovinu cukru a opět vyšlehejte. Pak přisypte zbytek cukru a vyšlehejte až je sníh lesklý. K rozpuštěné čokoládě přimíchejte dvě lžíce sněhu, aby povolila. Směs přelijte do mísy se sněhem a zlehka promíchejte. Opatrně vmíchejte šlehačku a asi dvě třetiny čokolády. Rozdělte do nízkých skleniček a dejte asi na 2 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním ozdobte zbylou čokoládou.

Rády byste se podělily s ostatními současnými nebo budoucími maminkami o různé novinky, zajímavosti, rady a zkušenosti? Napište nám svůj příběh hned teď a my jej zařadíme mezi ostatní články.
Čtěte aktuální články:

Diskuze

Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.


Vložit nový příspěvek

V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky

x
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci

V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny

V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova

Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>

Těhotenská průkazka

Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>

Jak vybrat jméno pro dítě

Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu IV.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu III.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu II.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu I.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Jsou strie Vaší noční můrou?

Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>

Lékařská vyšetření v těhotenství

Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>

Příznaky těhotenství

Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>

Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)

Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>

Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)

Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>

První trimestr (0 - 84. den těhotenství)

První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>

V košíku je
0 produktů za 0 Kc koupit
Tipy ze shopu

nejprodavanejsi

Bonella
FORTE

krém pro prevenci strií
Cena: 172 Kč Hyalgel forte
-

nejprodavanejsi

Mega LECITIN


Cena: 121 Kč
MegaLECITIN
-
Silvita s.r.o. | vytvořila společnost Best One Service s.r.o., autorem obsahu je Best One Service s.r.o. Copyright ©