Domácí zmrzlina Zmrzlina potěší snad každého z nás a zvláště v těchto horkých dnech. Tak proč si ji neudělat doma? V dnešním článku jsme pro Vás připravili recepty na čokoládovou, vanilkovou, jogurtovou, citrónovou a bleskovou zmrzlinu.

Blesková zmrzlina
Suroviny: 4 vanilkové lipánky, 2 dcl smetany na šlehání, 2 ks pikaa v tubě, cukr (podle chuti)
Příprava: Do mísy vyklepneme lipánky, přilijeme smetanu, přisypeme cukr a vše našleháme. Poté směsí naplníme zdobící sáček s ozdobným nástavcem a nastříkáme krém do kelímků od lipánků. Kelímek plníme krouživým pohybem asi do . Každý kelímek pak ozdobíme pikaem.
Zmrzlinu necháme vychladit v mrazáku asi 3 hodiny a pak hned podáváme.

 

Domácí čokoládová zmrzlina
Suroviny: 285 ml plnotučného mléka, 30g kakaa, 100g čokolády na vaření, 150 ml smetany ke šlehání, 50g nerafinovaného cukru
Příprava: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a přivedeme k varu. Poté přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Tuto směs sundáme ze sporáku a mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Než směs vychladne, našleháme si smetanu, kterou vmícháme do vychladlé směsi. Nalijeme do vhodné nádoby a dáme zmrazit. Podávat zmrzlinu můžete přibližně za 5 hodin, během této doby zmrzlinu občas zamíchejte.

 

Babiččina vanilková zmrzlina
Suroviny: 500 ml mléka, 120 g pískového cukru, 5 žloutků, podélně rozříznutého vanilkového lusku
Příprava: Do mísy nalijeme mléko, přidáme žloutky, cukr, vanilkový lusk a vše dobře ušleháme dohusta. Jakmile je krém hladký, postavíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezůstává na vařečce v silnější vrstvě. Poté nádobu postavíme do nádoby s drceným ledem a šleháme asi 30 minut, dokud není zmrzlina tuhá.

Jogurtová zmrzlina s lesními plody

Suroviny: hrnku bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1 hrnek malin, 1 hrnek ostružin, 2 lžičky želatiny v prášku, hrnku červeného vína, čerstvé ovoce na ozdobení.
Příprava: Jahody, maliny a ostružiny rozmixujeme na kaši a tu pak ještě propasírujeme přes síto, aby jsme v ní neměly semena.
Rozklepneme si vejce, oddělíme žloutek a bílek. Žloutek spolu s jogurtem vmícháme do ovocné kaše a bílek odložíme.
Víno nalijeme do žáruvzdorné misky a posypeme želatinou. Necháme chvíli odstát, poté mísu postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Jakmile se želatinu rozpustí, nalijeme směs za stálého míchání do ovocné kaše a dáme na dvě hodiny do mrazničky.
Z odloženého bílku si vyšleháme hodně tuhý sníh, který v mícháme do ovocné směsi. Takto připravenou směs dáme do pohárů, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme.

 

Citrónová zmrzlina
Suroviny: 500 ml vody, 2 citróny, 5 lžic cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek
Příprava: Citróny omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, citrónovou šťávu, citrónovou kůru a provaříme. Ve studené vodě si promícháme pudinkový prášek a přilijeme do hrnce. Vaříme jako puding.
Poté krém zchladíme, dáme do misek a na 3 hodiny do mrazáku.
 

Rády byste se podělily s ostatními současnými nebo budoucími maminkami o různé novinky, zajímavosti, rady a zkušenosti? Napište nám svůj příběh hned teď a my jej zařadíme mezi ostatní články.
Čtěte aktuální články:

Diskuze

Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.


Vložit nový příspěvek
zmrzllina
hana tomášová 23.07.10 11:55

Domácí zmrzliny jsou skvělé, když to umíte. Ale s kupovanou máte možnost výhry: Kupte si zmrzku od Nestlé a vyhrajte romantický víkend v Paříži či jinde!
odpovědět

x
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci

V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny

V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova

Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>

Těhotenská průkazka

Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>

Jak vybrat jméno pro dítě

Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu IV.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu III.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu II.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu I.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Jsou strie Vaší noční můrou?

Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>

Lékařská vyšetření v těhotenství

Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>

Příznaky těhotenství

Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>

Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)

Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>

Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)

Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>

První trimestr (0 - 84. den těhotenství)

První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>

V košíku je
0 produktů za 0 Kc koupit
Tipy ze shopu

nejprodavanejsi

Bonella
FORTE

krém pro prevenci strií
Cena: 172 Kč Hyalgel forte
-

nejprodavanejsi

Mega LECITIN


Cena: 121 Kč
MegaLECITIN
-
Silvita s.r.o. | vytvořila společnost Best One Service s.r.o., autorem obsahu je Best One Service s.r.o. Copyright ©