Provoňte si domov kavárenskými dobrotami Také si ráda pochutnáváte na zákuscích v kavárně, nemůžete se dočkat až zase jednou zavítáte a dáte si svůj oblíbený moučník? Zkuste si ho udělat doma.

tiramisu, medovník recept, medovník recepty, štrůdl receptTiramisu jako od Itala

Suroviny: 150g cukru krupice, 500g mascarpone (italský sýr), 2 balení cukrářských piškotů (1 balení 150g), 2 lžičky instantní kávy, 2 cl kávového likéru, 6 žloutků a 1 velká lžíce kakaa
Příprava: Z 2 lžiček a 150 ml vařící vody si připravíme kávu a necháme ji vychladnout. Ve vodní lázni si ušleháme žloutky s cukrem (šleháme tak dlouho než se cukr rozpustí), poté přidáme mascarpone.
Na dno formy naskládáme vrstvu piškotů, které polijeme vychladlou kávou, kterou jsme smíchali s kávovým likérem. Nalijeme vrstvu krému, tak aby byly piškoty zakryté. Poté postup opakujeme, dokud nám stačí krém. Nakonec posypeme kakaem, přikryjeme alobalem a dáme vychladit do lednice (nejlépe přes noc).

 

Medovník jako z kavárny

Suroviny: 1 heru, 400 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 3 lžíce medu (nejlépe tmavého), 3 vejce a 1 lžička jedlé sody.
Na krém: 1 salko, 1 máslo a nasekané ořechy.
Příprava: Troubu předehřejte na 170°C (pokud máte troubu horkovzdušnou tak na 150°C). Ve vodní lázni rozpusťte heru a za stálého míchání do ní přidejte vejce, mouku se sodou (sodu v mouce rozmíchejte předem), cukr a med. Vzniklou směs míchejte asi 10 minut.
Na 6 pečících papírů si obkreslete např. dortovou formu nebo jiný tvar (záleží na tvaru, kterého chcete u medovníku docílit). Na všechny papíry pak rozetřete těsto tak, aby přesahovalo 1 cm přes okraj a pečte asi 5 – 7 min.
Po upečení nechte placky vychladnout (nedávejte je na sebe, mohly by se přilepit). Po vychladnutí placky opatrně sundejte z papíru, jednotlivé placky okrájejte a okraje rozdrobte do misky na ozdobení.
Příprava krému: Plechovku salka ponořte do hrnce s vodou a vařte 2 hodiny. Po uvaření plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s máslem a nasekanými ořechy.
Jednotlivé placky pak potírejte v zniklým krémem a skládejte na sebe. Na závěr celý dort potřete krémem a posypte rozdrobenými okraji.

 

Tvarohový štrůdl ke kávě
Suroviny: 350 g polohrubé mouky, 500 ml vlažné vody, 2 lžíce cukru, 1 vejce, 2 – 3 lžíce oleje, 2 lžíce jablečného octa, špetka soli a 1 vejce na potření
Náplň: 30 g másla, 100 g medu, 2 kelímky polotučného tvarohu, 5 lžic rozinek, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce citrónové kůry, 1 lžíce rumu, 2 žloutky a 2 bílky.
Příprava: Z polohrubé mouky, vlažné vody, vejce, oleje, jablečného octa a soli vypracujeme hladké těsto, dáme do mísy, lehce potřeme olejem a dáme odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme s tvarohem a ostatními surovinami na náplň.
Těsto si rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na plát o tloušťce 3 mm. Pláty potřeme náplní, zavineme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 175°C asi 60 minut.

 

Rády byste se podělily s ostatními současnými nebo budoucími maminkami o různé novinky, zajímavosti, rady a zkušenosti? Napište nám svůj příběh hned teď a my jej zařadíme mezi ostatní články.
Čtěte aktuální články:

Diskuze

Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.


Vložit nový příspěvek
staročeský medovník
Linda 22.05.09 10:32

Ahojte holky, nemáte některá z Vás nějaký domací recept na staročeský medovník (po babiččce)?
odpovědět

x
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci

V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny

V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova

Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>

Těhotenská průkazka

Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>

Jak vybrat jméno pro dítě

Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu IV.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu III.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu II.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu I.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Jsou strie Vaší noční můrou?

Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>

Lékařská vyšetření v těhotenství

Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>

Příznaky těhotenství

Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>

Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)

Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>

Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)

Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>

První trimestr (0 - 84. den těhotenství)

První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>

V košíku je
0 produktů za 0 Kc koupit
Tipy ze shopu

nejprodavanejsi

Bonella
FORTE

krém pro prevenci strií
Cena: 172 Kč Hyalgel forte
-

nejprodavanejsi

Mega LECITIN


Cena: 121 Kč
MegaLECITIN
-
Silvita s.r.o. | vytvořila společnost Best One Service s.r.o., autorem obsahu je Best One Service s.r.o. Copyright ©