Tradiční velikonoční recepty II. Stejně jako Vánoce, tak i Velikonoce mají své tradiční pokrmy, které by neměly na stole chybět.
Velikonoční nádivka
Suroviny: 50 g anglické slaniny, 250 g vařeného libového uzeného, 6 žemlí, mléko na namočení, 40 g másla, 4 vejce, sůl, pepř, pažitka, tuk.
Příprava: Žemle pokrájíme na plátky a namočíme je do mléka. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané žemle, osmahnutou slaninu, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku, pepř a sůl. Všechno dobře promícháme. Z bílků si připravíme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Těsto dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, pokapeme slanino a dáme péct do trouby. Pečeme asi 45 minut dočervena. Nádivkou podáváme za tepla i studena pokrájenou na plátky.

Bylinková polévka
Suroviny: 2 l zeleninového vývaru, svazek jarní cibulky, svazek šťovíku, svazek kerblíku a svazek petrželky, 3 řapíky celeru, 80 ml olivového oleje, 100 g neloupaných mandlí, 3 lžíce hladké mouky,150 g zakysané smetany a citrónová šťáva.
Příprava: Cibulku a celer pokrájíme, bylinky posekáme, mandle spaříme a oloupeme. Cibuli a celer opečeme na oleji, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme mandle a polovinu bylinek. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, dochutíme citrónem a asi 15 minut vaříme. Poté vmícháme smetanu, zbytek bylinek a rozmixujeme.

Velikonoční salát
Suroviny: 6 natvrdo uvařených vajec 100 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, 1 bílý jogurt, hrst sekané pažitky, špetka majoránky a sůl.
Příprava: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a vejce nakrájíme na větší kostky. Majoránku, prolisovaný česnek, sekanou pažitku a sůl smícháme s jogurtem, přidáme nakrájené vejce, strouhaný sýr a necháme uležet.
Podáváme s pečivem.

Brambory na kyselo
Suroviny: 1 kg brambor, 300 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 zakysaná smetana, 15 g másla, 1 lžíce octa, bujón, kopr, sůl.
Příprava: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme vodou, mlékem, přidáme bujón, sůl a povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, kopr a ještě krátce povaříme. Poté přidáme plátky brambor, dochutíme octem a povaříme. Podáváme z vařeným vejcem.
 
Rády byste se podělily s ostatními současnými nebo budoucími maminkami o různé novinky, zajímavosti, rady a zkušenosti? Napište nám svůj příběh hned teď a my jej zařadíme mezi ostatní články.
Čtěte aktuální články:

Diskuze

Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.


Vložit nový příspěvek

V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky

x
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci

V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny

V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>

Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova

Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>

Těhotenská průkazka

Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>

Jak vybrat jméno pro dítě

Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu IV.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu III.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu II.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Těhotenství týden po týdnu I.

Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>

Jsou strie Vaší noční můrou?

Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>

Lékařská vyšetření v těhotenství

Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>

Příznaky těhotenství

Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>

Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)

Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>

Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)

Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>

První trimestr (0 - 84. den těhotenství)

První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>

V košíku je
0 produktů za 0 Kc koupit
Tipy ze shopu

nejprodavanejsi

Bonella
FORTE

krém pro prevenci strií
Cena: 172 Kč Hyalgel forte
-

nejprodavanejsi

Mega LECITIN


Cena: 121 Kč
MegaLECITIN
-
Silvita s.r.o. | vytvořila společnost Best One Service s.r.o., autorem obsahu je Best One Service s.r.o. Copyright ©