![]() |
Máte problém s imunitou nebo zažíváním? Možná jen vaše tělo postrádá potřebné vitamíny a minerály. Ty však můžete tělu jednoduše dodat formou některé ze super zdravých potravin. Jednou z nich jsou třeba obilné klíčky. Už jste je zkusila? |
Obilné klíčky a jejich přínos pro tělo
Obilné klíčky vypadají na první pohled zcela obyčejně. V sobě však skrývají spoustu unikátních a zdraví prospěšných látek. Obilné klíčky jsou bohatým zdrojem vitamínu E a vitamínů ze skupiny B, obsahují nenasycené mastné kyseliny, železo, hořčík, bílkoviny i draslík, lithium a chróm. Jaký mají obilné klíčky vliv na naše zdraví?
Obilné klíčky – lék na spoustu neduhů
Obilné klíčky jsou ideální potravinou k léčbě spousty neduhů. Látky obsažené v obilných klíčcích snižují množství cholesterolu v těle, posilují srdce a nervovou činnost. Pozitivně působí ale i na naši:
- pokožku,
- mozek,
- svaly,
- krevní oběh,
- trávení.
Celkově posilují obranyschopnost našeho těla a působí tak preventivně proti nemocem.
Obilí si můžete nechat naklíčit i doma!
Ano, je to tak. Klíčky nejrůznějších obilovin si můžete vypěstovat v teple domova. Stačí k tomu jen nakoupit semena vybrané obiloviny. Doporučujeme volit semínka v BIO kvalitě. Obilné klíčky je možné po vypěstování skladovat v ledničce. Připravují se na několik způsobů. Nejzdravější jsou však za syrova.
Náš tip: Recept na lívanečky s obilnými klíčky
Nenapadá vás, jak byste v kuchyni obilné klíčky využila? Nechte se inspirovat naším tipem a začněte třeba s lívanečky s obilnými klíčky.
Ingredience na lívanečky s obilnými klíčky:
Obilné klíčky – 200 g, mléko – 300 ml, 3 vejce, 3 lžičky cukru, 2 lžíce oleje.
Příprava lívanečků:
Mléko smíchejte s cukrem. Přidejte žloutky ze 3 vajec, olej a připravené obilné klíčky. Vše vyšlehejte a poté smíchejte s pevně vyšlehaným sněhem ze zbylých bílků.
Na pánvičku s rozehřátým olejem lžící vytvořte malé lívanečky a opečte je do zlatova z obou stran. Lívanečky potřete vaší oblíbenou marmeládou. Dozdobit je můžete šlehačkou nebo méně kalorickou verzí – vyšlehaným žervé s troškou vody. Lívanečky podávejte za tepla.
- Začínáte s příkrmy? Upřednostněte ty zeleninové
- K čemu je dobrá černá ředkev?
- Proč nemít dítě s nadváhou
- Nahraďte bílý cukr ve svém jídelníčku
- Fast foody – pozor na ně!
Diskuze
Příspěvky, které obsahují reklamu nebo nevhodný obsah, budou vymazány.
Vložit nový příspěvek
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky

Speciál o ovulaci: Jak poznám ovulaci
V druhém díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>
Speciál o ovulaci: Co je to ovulace a plodné dny
V prvním díle našeho speciálu o ovulaci se... více zde >>
Těhotenská průkazka: zkratky a cizí slova
Nevyznáte se ve všech těch cizích slovech a... více zde >>
Těhotenská průkazka
Těhotenská průkazka je nejdůležitější doklad... více zde >>
Jak vybrat jméno pro dítě
Už jako malá jste snila o tom, jaké jméno dáte... více zde >>
Těhotenství týden po týdnu IV.
Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>
Těhotenství týden po týdnu III.
Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>
Těhotenství týden po týdnu II.
Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>
Těhotenství týden po týdnu I.
Jste těhotná a velice Vás zajímá vývoj miminka... více zde >>
Jsou strie Vaší noční můrou?
Bojíte se že Vám vzniknou strie nebo je už... více zde >>
Lékařská vyšetření v těhotenství
Během těhotenství Vás čeká mnoho zdravotních... více zde >>
Příznaky těhotenství
Příznaků těhotenství je celá řada. Ne všechny a... více zde >>
Třetí trimest (169 - 266.den těhotenství)
Třetí těhotenský trimestr je už aji ten... více zde >>
Druhý trimest (85 - 168.den těhotenství)
Tato fáze bývá považována za nejpříjemnější... více zde >>
První trimestr (0 - 84. den těhotenství)
První období těhotenství z pohledu miminka. více zde >>